Valentijnsdag bij de Corenmaet

Gepubliceerd op 7 februari 2020 om 16:25

We kennen Valentijnsdag natuurlijk allemaal als de dag van de liefde. Maar eigenlijk is Valentijnsdag de dag van de verboden liefde.

 

Heel erg lang geleden verbood een Romeinse keizer zijn soldaten te trouwen, omdat het hen af zou leiden van oorlogen. Op een dag stapt een jong stel, waarvan de man een heidense soldaat was, naar een Romeinse priester toe om toch te trouwen. De priester, die luisterde naar de naam 'Valentijn', stemde in en zo geschiede. Het nieuws werd als een lopend vuurtje verspreid, wat leidde tot een flinke stijging van het aantal trouwerijen. Later werd Valentijn heilig verklaard, waar Saint Valentin uit voortkwam.

 

Inmiddels is Valentijnsdag de perfecte gelegenheid om je lief in het zonnetje te zetten. Wij zien de dag echter ook als een mooie gelegenheid om dingen te delen met elkaar. Daarom hebben we er voor gekozen om vrijdag 14 februari een speciaal shared diner menu samen te stellen op de meest romantische plek van Breda. Daar krijgen wij namelijk vlinders van in ons buik. Benieuwd naar het menu? Bekijk hier naast wat we tijdens deze avond serveren.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.